TOP
Image Alt

Skireis bus

SnowBite reist elk jaar naar Frankrijk en Italië op skireis met duizenden ski– en snowboard fanaten. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en uitgerust aankomt bieden wij comfortabele bussen aan zodat jullie zorgeloos beginnen aan de skireis.

 

Hoe boek ik een bus? 

Een bus  kan geboekt worden via de website www.snowbite.be . Tijdens het boeken van de gewenste skireis duid je bij de optie bus aan uit welke stad je wil vertrekken.Waar vertrekken de bussen?

De vertrekpunten van de bussen zijn verspreid over heel Vlaanderen. We vertrekken uit Gent, Brussel, Brugge, Antwerpen en Leuven. 

 

Wanneer vertrekken de bussen?

De bussen vertrekken altijd ‘s avonds op vrijdag. Zo kom je zaterdagochtend/middag uitgerust aan. Het exacte uur hangt af van welk vertrekpunt u heeft aangeduid als optie bij het boeken van uw skireis. Op de website www.snowbite.be vind u bij opties van de gewenste skireis een richtuur voor op te stappen. Ten laatste één week voor vertrek wordt de exacte opstaptijd gecommuniceerd. Uiteraard is dit afhankelijk van weer- en verkeersomstandigheden.

 

Wanneer komen de bussen terug aan in België?

We komen steeds terug aan in België op een zondag. De aankomsttijd is afhankelijk van gebied tot gebied. Op de website www.snowbite.be vindt u bij opties van de gewenste skireis een richtuur van de aankomst. De exacte aankomsttijd wordt ten laatste één week voor vertrek gecommuniceerd. Uiteraard is dit afhankelijk van weer- en verkeersomstandigheden.

 

Hoeveel bagage mag ik meenemen op skireis?

Uiteraard hebben de bussen een beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van maximaal:

  • 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg) (*)
  • 1 paar ski’s (met stokken) of één snowboard (**)
  • 1 paar ski- of snowboardschoenen
  • 1 stuk handbagage (normaal formaat, 2 kg)

Er mogen geen alcoholische dranken en/of levensmiddelen worden meegenomen in de bagage van de bussen.

(*)  Indien er toch te veel materiaal per persoon wordt meegenomen, kan de buschauffeur de bagage weigeren.
(**) In een snowboardhoes mag niet meer dan 1 snowboard zitten en de bindingen moeten van het snowboard. Als dit niet zou gebeurd zijn, kan jouw snowboard en/of andere bagage geweigerd worden door de buschauffeur. Je stopt je bindingen best apart in je koffer of reistas.


Wat mag ik meenemen op de bus zelf?

  • Kleine handbagage.
  • Smartphone, tablet en laptop.
  • Eten en drinken.
  • → De rit duurt vaak lang en er worden maar een bepaald aantal stops gepland. Het is dus aan te raden om een drankje en een hapje mee te nemen voor tussendoor.
  • Een kussen en deken voor degene die graag comfortabel willen slapen op de bus. 
  • Spelletjes voor de tijd te vullen.

→ Er mogen geen alcoholische dranken worden meegenomen op de bus!

 

Ben ik verplicht om een skivakantie met bus te boeken?

Een bus boeken is niet verplicht. Iedereen is vrij om met eigen vervoer naar de bestemming te reizen. We raden voor onervaren chauffeurs wel aan om met de bus te gaan op skireis. Lange ritten zijn zeer gevaarlijk indien je weinig ervaring hebt en ook de wegen in de bergen zijn niet geschikt voor beginnende chauffeurs. Onze professionele buschauffeurs zijn het gewoon om lange afstanden af te leggen en in de bergen te rijden. Via ons kom je dus veilig en uitgerust aan op de eerste dag van uw skireis!

 

Kan ik ook op zaterdag vertrekken in plaats van vrijdag?

Dit kan perfect! Het is perfect mogelijk dat je door een bepaalde reden niet vrijdag op skireis kan gaan met de rest. Geen probleem, wij voorzien een oplossing voor uw probleem. Voor deze optie wordt er echter een extra toeslag aangerekend van €39 bovenop de prijs van een normale busrit.

 

Is er een minimum aantal personen nodig voor een busrit te boeken?

Er is geen minimum aantal personen nodig voor een busrit te boeken. 

 

Is er een minimum aantal personen nodig per opstapplaats?

Bij te weinig mensen (minder dan 20) voor een op- of uitstapplaats behouden wij ons het recht voor deze plaats niet aan te doen.

You don't have permission to register