TOP
Image Alt

Tignes – Val d’Isère

Welkom in Tignes

Tignes en Val d’Isère (voorheen bekend als Espace Killy) zijn ongetwijfeld één van de beste skigebieden ter wereld voor beginnende én gevorderde, sportieve wintersporters. Het is groot, met een enorm hoogteverschil van meer dan 2.000 meter, en het is erg afwisselend en bovendien sneeuwzeker. Het skigebied beschikt over moderne liften. In de twee totaal verschillende dorpen Tignes en Val d’Isère is er voor elke wintersporter wat wils.

+ 300 km pistes

Formidabel eten op de piste

Gezellige après-ski

Tignes is het op een na grootste skistation van Frankrijk. Het oude dorp verdween in het stuwmeer en er werd een modern skistation in de plaats gebouwd. Tignes is verdeeld in verschillende regio’s: Val Claret (2100m), het altijd zonnige Le Lac (2100m), Lavachet (2000m), het supergezellige Les Brévières (1550 m) en Les Boisses (1850m). Le Lac en Val Claret zijn de grootste van de vier en daarmee ook de bekendste. Zoals de naam al doet vermoeden ligt Le Lac op een prachtige plek aan het meer. Val Claret ligt wat verder weg en is de meest levendige wijk van Tignes, het is o.a. hier dat je moet zijn voor de gezelligste après-ski avonden.

Tignes die 300 km pistes onder zijn vleugels heeft, is gekend om zijn uitgestrekt gebied en enorm hoogteverschil.  Zoek je een sneeuwzekere bestemming voor je wintersportvakantie? Dan zit je goed in Tignes.

Kabelbanen en stoeltjesliften vertrekken vanuit alle vier de gebieden en sluiten aan op het skigebied van Tignes. Vanuit Val Claret, gelegen in het stadscentrum, word je omringd door prachtige brede pistes. Er vertrekken ook verschillende kabelbanen vanuit Val Claret en Le Lac naar Toviere en Col de Fresse, het gebied dat verbonden is met Val d’Isère. De gebieden zijn ook bereikbaar door een gratis pendelbus. Ook na het skiën kun je je vermaken in Tignes. Wil je lekker sporten, dan kun je kiezen voor squash, zwemmen, tennis en fitness. In een van de talloze restaurants kun je genieten van heerlijke gerechten.
You don't have permission to register