TOP
Image Alt

Portes Du Soleil

Welkom in Avoriaz

Les Portes du Soleil is een enorm groot skigebied met zo’n 600 km aan afdalingen. Hierdoor behoort het tot de grootste van de wereld. Les Portes du Soleil is weids, uitgestrekt en ligt in twee landen: Zwitserland en Frankrijk. Kilometervreters en liefhebbers van het skiën van lange tochten zitten hier helemaal goed. De gemiddelde piste is rood of blauw, ideaal voor de gevorderde wintersporter. Experts hebben iets minder keuze, maar de beroemde zwarte pistes ‘Le Mur’ en ‘La Coup du Monde’ zijn hierop mooie uitzonderingen. De liften zijn de laatste jaren gemoderniseerd, waardoor er nu veel snelle liften zijn en er nauwelijks wachtrijen ontstaan.

+ 600 km pistes

Formidabel eten op de piste

La Folie Douce après-ski

Avoriaz is het kloppend hart van Portes du Soleil die 600 km pistes onder zijn vleugels heeft. Zoek je een sneewzekere bestemming voor je wintersportvakantie? Dan zit je goed in Avoriaz. Daarnaast is Avoriaz ook dè wintersportplaats van Frankrijk waar je kan skiën of snowboarden tot aan je residentie.

Avoriaz is een sfeervol dorp met een autovrij centrum en een bijzondere architectuur. De gebouwen zijn met hout bekleed, wat het tot een sfeervol geheel maakt. Je kan hier alles te voet bereiken, maar ook leuk om een keer te proberen is het typische vervoermiddel in Avoriaz: een slee met paard ervoor!

Voor een hapje, drankje én een dansje zijn er vele uitstekende restaurants, leuke bars en twee discotheken. Verder is er een ijsbaan, waar je het skieën of snowboarden eens kunt afwisselen met een dagje op de schaatsen.

Gloednieuw en ecovriendelijk is het prachtige waterparadijs Aquariaz. Dit unieke indoor zwemparadijs is het hoogst gelegen in zijn soort, met een oppervlakte van maar liefst 2400m2. Het zwemparadijs heeft een grote waterval, een rivier met stroomversnelling, een half-pipe glijbaan, een groot zwembad met klimwanden en in de openlucht een verwarmde jaccuzi met op de achtergrond prachtig uitzicht over de vallei en de skipistes van Avoriaz. Een absolute aanrader dus.

You don't have permission to register