Risoul


Risoul is een echt Frans wintersportdorp zoals het hoort : alle pistes komen uit in het dorp, vanuit de accommodatie bent u direct aan de lift en alle voorzieningen zoals winkeltjes, restaurants en bars zijn geconcentreerd in het centrum. Met één van de grootste funparken van Europa, 800m lang, zullen de freestylers zich niet vervelen. 's Avonds kan u zelfs verder gaan in de verlichte half pipe van 100m lang. Ook voor freeriders is dit een waar paradijs.

Prijs/kwaliteit absolute aanrader

Prijs/kwaliteit absolute aanrader

Zeer sneeuwzeker

Zeer sneeuwzeker

Accommodatie vlak aan de piste

Accommodatie vlak aan de piste

Goeie après-ski

Goeie après-ski

05/04 - 14/04

SnowClash Risoul

va €370,- PP

Skigebied Risoul - La Forêt Blanche


La Fôret Blanche in de Hautes Alpes is ontstaan uit een samenvoeging van twee skidorpen (Vars en Risoul), dit zorgde voor ongeveer 185 kilometer aan pistes. Het skigebied heeft ondanks de warme en zuidelijke ligging toch sneeuwzekere pistes die voornamelijk op de noordhellingen liggen. Ook ligt, zoals de naam al doet vermoeden, een groot deel van de pistes tussen de bomen, wat voor mooie plaats zorgt.

Skiërs kunnen hun snelheid testen op de Kilomètre Lancé, die bekend staat als de snelste piste ter wereld sinds de Amerikaan Uff Hamilton het snelheidsrecord skiën op deze piste vestigde van 254,958 km/u. Ook jij kan hier jouw snelheid meten?

Natuurlijk is er ook aan de snowboarders gedacht, die zich kunnen uitleven in het paradijs voor de snowboarders: Surfland, het grootste snowpark van Europa, met een funpark en een verlichte half-pipe. Langlaufers vinden hier circa 43 kilometer aan loipes en op 1900 meter hoogte is een route die Vars met Risoul verbindt.

Zeker met SnowBite zal u zich hier geen minuut vervelen!

 

DE MOOISTE PISTES?!

Heureux

Heureux betekent gelukkig! En dat word u op deze continuë en weinig steile blauwe piste. Cruisen, oefenen, glijden. Een blauwe piste hoe blauwe pistes zijn bedoeld. Een aanrader voor beginners!

Olympique

Van boven (Olympique sup) in een keer naar beneden (Olympique inf) is een geweldige, lange rode afdaling die de bovenbenen van menig skiër of boarder goed test. Dit is een mooie speelse rode afdaling waar het vaak rustig is. Doe hem wel 's ochtends als de sneeuw er nog goed bij ligt.

Stade permanent de vitesse

In Vars is menig wereldrecord verbroken op deze snelheidspiste, tot ruim over de 250 kilometer per uur. Het onderste deel van deze snelheidspiste is geopend voor gewone stervelingen die hun eigen snelheidsrecord willen breken. Leuk om te proberen en indrukwekkend om te zien waar de echte kampioenen van afgaan. Een must als u in La Fôret Blanche verblijft.

 

 

MORE INFO SOON