News


70 centimeter verse sneeuw op Sportlife presents: GoPro BK Freeride Snowboard

Voor het 3de jaar op rij waren de zonovergoten flanken van Avoriaz het strijdtoneel voor het Sportlife presents GoPro BK Freeride snowboarden.

Wat normaal gezien woensdag had moeten doorgaan, werd wegens een grote lading extra sneeuw uitgesteld naar vrijdag, en of dat een goeie keuze was.

Meer dan 70 cm verse poeder viel uit de hemel in Avoriaz de afgelopen 2 dagen. De deelnemers werden dan ook wakker onder een dik sneeuwtapijt vergezeld door een stralende zon.

Na ontbijtje en briefing gingen de snowboarders op pad voor een korte maar pittige hike naar het vertrekpunt. 3 professionele Freeride World Tour juryleden van de Evolution 2 omkaderden het evenement en zorgden dat er een helikopter stand by stond, met lawinegevaar 3 opt 5 liet de organisatie dan ook niets aan het toeval over.

Topfavoriet en meervoudig Belgisch Kampioen Koen Goris was out door blessure en kon zijn titels dus niet verdedigen maar dat maakte de strijd niet minder spannend.

Tijs Gerritsen toonde gewaagde backflips en creatieve lijnen. Zo nam hij de eerste plaats in beslag. Arne Broekaert, eveneens een machine als het gaat om spins en flips maar ook een mooie flow heeft in de poeder kaapte het zilver weg en …… vervolledigt het podium.

Bij de vrouwen nam Belgisch kampioene freeride 2014 Karlien Abbeel het op tegen de kampioene van 2015 Jasmijn Hanegraef. Iedereen ripte de beroemde Pointe de Vorlaz flank aan flarden. Ook bij de vrouwen was het dus een fantastisch mooie maar faire battle. Jasmijn Hanegraef mag goud tussen de tanden steken, Karlien Abbeel neemt zilver mee naar huis terwijl Line Vanovenberghe als één van de jongste snowboardsters een verdienstelijke bronzen plak draagt.Resultaten heren:

1. Tijs Gerritsen

2. Arne Broekaet

3. Alessandro Hendrickx

4. Klaas Pattyn

5. Eres Otte

6. Thibault Decock

7. Aaron Rousseel

8. Tim Vanhauwere

9. David Verdeyen

9. Maurits Vansteen

10. Nick Mus

 

Resultaat vrouwen:

1. Jasmijn Hanegraef

2. Karlien Powslayer Abbeel

3. Line Vanovenberghe

4. Ellen Hanssens 

5. Anouck De Crombrugghe

5. Marie Caluwaert

6. Louise Debrauwer

 

 BOEKEN met SnowBite tussen 24/10 – 31/10 = kans om GoPro Hero 4 Session te WINNEN

We kunnen het niet laten iets weg te schenken met de Halloween periode:

Boek tussen 24/10 & 31/10 uw wintervakantie met SnowBite (New Year Val Thorens– Partyweeks – Krokus)
en maak kans op de nieuwe GoPro Hero 4 Session Bekendmaking zaterdagavond 31/10 (20h)

 

 

Vijf redenen waarom jij Joue Du Loup Partyweek (399€) & Krokus (499€) niet mag missen

Tijdens deze eerst week van december stellen we aan jullie de WEEK VAN DE WOLF voor = LA SEMAINE DU LOUP >>> Wil jij er even volledig tussenuit tijdens de lesvrije week (399€) of Krokus (499€), lees dan snel de vijf redenen waarom jij en jouw vrienden zeker mee moeten gaan met SnowBite.

  1. PRIJS: €399€ Lesvrije week en €499 Krokus.  Inclusief in deze prijs zit 7 dagen skipas, 3*** acco met zwembad, bus, omkadering
  2. + 100 km pieste voor elk niveau
  3. Gezelligste skidorp in de Franse Alpen met veel sneeuw en zon
  4. SnowBite Exclusives (swimming pool, fakkeltocht, après-ski bar... )
  5. Beste Freeride afdalingen in Superdévoluy

Wacht niet te lang met boeken en reserveer alvast snel jouw plaatsje

 

SnowBite Partyweeks Avoriaz - Flaine - Joue Du Loup

Partyweek vol ski- & snowboardplezier, vette DJ Line-up en de coolste open air party's & club nights

Booking: www.snowbite.be

 

PARTYWEEKS - NEW YEAR - KROKUS ready to rock the winter !

 

SnowBite organiseert ongeziene en spectaculaire ski- & snowboardtrips naar de Franse Alpen (New Year, Lesvrije, Krokus & Pasen).  Met een onklopbare liefde voor de bergen en passie voor het skiën & snowboarden staat er geen rem meer op SnowBite.  The Sky is the limit !